Ove na slici ubrane su ispred moje kuće, jednostavno rastu u kamenjaru i kad ih želim dodati u povrtnu juhicu samo skoknem i uberem.
Ragu s piletinom, šparogama i graškom
100 g očišćenih šparoga, može i više ako volite
150 g graška, najbolje bi bilo svježi, ali može zamrznuti ili iz limenke
pola žličice šećera
1 žlica maslaca
3 komada pilećih prsa
1 kapula ili mladi luk ako se ima
125 ml pilećeg temeljca
100 ml bijelog vina
100 g vrhnja za kuhanje ili više ako se želi
naribana kora limuna
2 žlice škroba
papar
Šparoge oprati i vrhove pucati na oko dva centimetra dok se ne dođe do tvrdog dijela koji se baca. Zakuhati 4 dcl vode sa solju, žlicom šećera i maslacem, u tome kuhati šparoge dok ne omekšaju. File oprati, posušiti i popržiti na maslacu. Izvaditi sa strane i u to dodati narezanu kapulu, kada zažuti dodati tekućinu od šparoga, temeljac, vino i limunovu koricu koja se super slaže sa šparogama. Prokuhati dok kapula ne omekša, ja sam je usitnila štapnim mikserom. Zgusnuti škrobnim brašnom. Zaliti vrhnjem i dodati piletinu, šparoge i grašak. Za prilog sam koristila integralne špagete.
Tu smo iste i ja bauljam danima po šumi i berem ih a ove godine ih zaista ima a recept pa sad meni se oba dva sviđaju.
OdgovoriIzbrišiStvarno ih ima i rano su došle.
IzbrišiNikada sparogu nisamubrala niti vidjela u prirodi, a bilo bi lijepo ...Jako ih volim!
OdgovoriIzbrišiUh, to je pravi gušt
IzbrišiMnogo mi se sviđa kako sve zajedno izgleda... i zaista je privilegija brati ih pred kućom ;)
OdgovoriIzbrišiJako volim šparoge, ovo je odlična ideja.
OdgovoriIzbrišiSuper je što imaš šparoge pred kućom, a super mi je i ovaj ragu. Ja ih baš volim i ne propuštam ih u sezoni iako su na placu uvijek precijenjene.
OdgovoriIzbriši