Nisam baš neki pobornik bijelog brašna i dizanih tijesta, ali za promjenu, dva puta godišnje nije loše imati ovako brzinski recept. Nema dizanja tijesta, preslagivanja, premješivanja, sve je gotovo za oko 40 minuta. Kiflice su toliko mekane kada se ispeku da im ne možete odoliti, a nisu loše ni drugi dan. Napravila sam pola slatkih, pola slanih...
6oo g mekog brašna
U mlako mlijeko umiješati kvasac i šećer, a zatim dodati sve ostale sastojke. Umijesiti tijesto i podijeliti na dva dijela. Dio razvaljati u krug i izrezati trokuta koliko velike kiflice želite da budu. Ja sam prilično gusto rezala i dobila male kiflice (zapravo svakakve, nisam baš uredna). Jednu polovicu napunila sam šunkom i sirom, drugu kockicama čokolade i premazala razmućenim žumanjkom. Peku se oko 12 minuta na 180 stupnjeva. Cure nisu mogle dočekati da se ohlade...
Nema komentara:
Objavi komentar